E-businessmanager

Ben jij een resultaatgerichte, innovatieve online specialist, denkt vanuit de klant en heb je minimaal 5 jaar gewerkt in een soortgelijke functie?

Dan is dit de perfecte baan voor jou!

Bouwfonds Property Development (BPD) zoekt voor haar centrale afdeling Verkoop op ons hoofdkantoor in Amsterdam, op een historische locatie aan de Zuidas een:

E-businessmanager (fulltime)
Bij het online verkopen van woningen komt veel kijken. Klanten en collega’s, systemen en (digitale) processen. Jij snapt als geen ander wat dat betekent en wat nodig is om door te ontwikkelen. Je haalt de informatie op bij interne en externe stakeholders, houdt rekening met de technische mogelijkheden en vertaalt dit naar een project. Vervolgens zorg je er voor dat het project succesvol verloopt: dit is de kern van je rol.

Je vertaalt de business behoefte naar digitale oplossingen. Daarbij treed je op als projectmanager die dicht op de business zit en kan helpen in het vertalen naar digitale ambities. Naast het managen van digitaliseringsprojecten ben je ook verantwoordelijk voor de implementatie in de organisatie in Nederland en Duitsland. Jouw werk leidt tot een betere conversie op het platform en hogere tevredenheid van klanten.

Je werkt op de centrale afdeling Verkoop in het team Digital, aangestuurd door de Manager Digital. Je werkplek is op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Je werkt veel samen met de afdeling Informatiemanagement, de externe leveranciers en de collega’s van de regionale verkoopafdelingen op onze regiokantoren in Nederland en Duitsland.

Wat doet nu een e-businessmanager bij BPD?
 • Ondersteunen van de organisatie Duitsland met als doel het digitale platform te implementeren in de gehele organisatie t.b.v. haar marketing en verkoopambities
 • Vertalen digitale behoeften van diverse organisatie onderdelen. Zoals het verder digitaal ondersteunen van B2B marketing met marketing automation
 • De (digitale) klantreis van de huurder faciliteren in samenwerking met BPD Woningfonds
 • Het digitale platform geschikt maken voor derde partijen, focus op het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid en de schaalbaarheid van het platform
 • Toewerken naar 100% online verkoop in de webshop van BPD.

Wie zijn wij?
BPD is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken waar het nu en in de toekomst goed wonen, werken en leven is. Sinds de oprichting in 1946 heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van Bouwfonds Property Development zichtbaar is.

BPD telt 20 regiokantoren en is marktleider in Nederland: 1 op de 15 woningen is er één van BPD. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars.

Waar staat BPD voor?

Als BPD zien wij het als onze verantwoordelijkheid een positieve bijdrage te leveren aan de vastgoedmarkt en de maatschappij in haar geheel. Iets wat ook terug te vinden is in onze kernwaarden: ondernemend, resultaatgericht, initiërend en verbindend.

Het tonen van onze maatschappelijke betrokkenheid gebeurt onder andere in de vorm van gerichte donaties en sponsoring, samenwerking met het onderwijs en het stimuleren van collega's om maatschappelijk betrokken te zijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) loopt als een rode draad door de geschiedenis van BPD. Het was in 1946 dat grondlegger Jacob Wiersema de toon zette met de oprichting van de Bouwspaarkas Drentsche Gemeente vanuit de gedachte mensen met een smalle beurs aan een eigen woning te helpen. Sindsdien zit de maatschappelijke betrokkenheid diepgeworteld in de bedrijfsvoering van BPD.

De ideale E-business herkent zich in de volgende omschrijving:

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in richting van marketing of verkoop
 • Minimaal 5 jaar ervaring met projectmanagement in internet(technologie)/e-commerce
 • Kennis over de vastgoedmarkt (met name woonvastgoed) in Nederland en van Duitsland is een pré
 • Ervaring met het verzamelen en analyseren van (markt)informatie
 • Resultaatgericht en flexibel
 • Kennis van Salesforce-applicaties, kennis van Google Analytics en aanverwante applicaties

Bij BPD bieden wij:
 • Een goed salaris inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget;
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door o.a. een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget;
 • Gezondheid vinden we belangrijk. Daarom bieden we iedereen regelmatig de mogelijkheid om mee te doen aan een periodiek preventief medisch onderzoek;
 • We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO BPD 2018-2019.

Spreekt deze vacature je aan?
Mail je CV en motivatiebrief voor 1 december 2019 via de 'Solliciteer' button.

Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
05-11-2019
Standplaats
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Salaris
Een goed salaris
Trefwoorden
.
Branche
Woningcorporaties / Projectontwikkelaars / Vastgoed
Provincie
Noord-Holland
Trefwoorden
.