Verkoopmanager

Wil jij bijdragen aan het commerciële succes van gebiedsontwikkeling? En zelfstandig projecten in verkoop brengen? Ontdek alle mogelijkheden en kansen op de afdeling Verkoop & Gebiedsmarketing van Bouwfonds Property Development!

Bouwfonds Property Development (BPD) zoekt voor haar regiokantoor Noord-Oost & Midden in Amersfoort een:

Verkoop Manager (fulltime)

Een spin in het web in het verkoopproces waarbij je het belang van de klant voorop zet: hier ligt jouw verantwoordelijkheid.

In deze rol draag jij zelfstandig zorg voor het in verkoop brengen van projecten, waarbij je targets realiseert op afzet, marge en klanttevredenheid. Je zorgt dat alle markt- en klantkennis bij de start van projecten wordt ingebracht, zet pricing in en bepaalt de te voeren verkoopstrategie met als doel onze leefomgevingen nog klantgerichter te maken.

De directeur Verkoop & Gebiedsmarketing is hiërarchisch je leidinggevende en op de regio werk je samen in een planteam. Functioneel word je aangestuurd door de Regiodirectie en Ontwikkelingsmanager.

Wie zijn wij?
BPD is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken waar het nu en in de toekomst goed wonen, werken en leven is. Sinds de oprichting in 1946 heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is.

BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. Voor meer informatie: www.bpd.nl

Waar staat Bouwfonds Property Development voor?
Als BPD zien wij het als onze verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan de vastgoedmarkt en de maatschappij in haar geheel. Iets wat ook terug te vinden is in onze kernwaarden: ondernemend, resultaatgericht, initiërend en verbindend.

Het tonen van onze maatschappelijke betrokkenheid gebeurt onder andere in de vorm van gerichte donaties en sponsoring, samenwerking met het onderwijs en het stimuleren van collega's om maatschappelijk betrokken te zijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) loopt als een rode draad door de geschiedenis van BPD. Het was in 1946 dat grondlegger Jacob Wiersema de toon zette met de oprichting van de Bouwspaarkas Drentsche Gemeente vanuit de gedachte mensen met een smalle beurs aan een eigen woning te helpen. Sindsdien zit de maatschappelijke betrokkenheid diepgeworteld in de bedrijfsvoering van BPD.

Wat ga jij doen bij ons?
Als Verkoop Manager regisseer jij het gehele verkoopproces van A tot Z.
Van het bepalen van verkoop- en prijsstrategieën, het opstellen van verkoopplannen tot aan het analyseren en eventueel bijstellen van de verkoopstrategie. In dit gehele proces staat de Klant Contact Strategie voortdurend centraal. Je draagt zorg voor contacten met externe partijen en voor persmomenten en ook voor de interne communicatie van projecten in de verkoop.

Daarnaast lever jij actief input in planteams op basis van de klantwens. Je bent sparringpartner van onder andere de Projectmanager en geeft advies waar nodig.

Onze ideale Verkoop Manager herkent zich in de volgende omschrijving:
 • Een afgeronde HBO opleiding in Makelaardij, MER, Communicatie of CE;
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in leidinggeven aan en coaching van team van verkopers (indirecte sturing aan externen);
 • 8 jaar relevante werkervaring in een verkoop gedreven organisatie bij voorkeur in de vastgoedbranche;
 • Aantoonbare ervaring met het inzetten van communicatiemiddelen, organiseren van events en marketingactiviteiten;
 • Kennis van CRM systemen, online marketing, marketingkennis op het gebied van doelgroepen, producten en diensten;
 • Ervaring met het schrijven van verkoopplannen en marketingadviezen;
 • Kennis van diverse financieringsvormen (hypotheek, NHG e.d.) en juridische kennis van zaken rondom de verkoop van een woning is een pré;
 • Ervaring met MS Office en CRM;
 • Je bent klantgericht, sociaal en beschikt over een goede dosis overtuigingskracht.

Wij bieden jou:
 • Een goed salaris, inclusief vakantiegeld en een Keuze Budget;
 • Ruime mogelijkheid om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen door o.a. een Persoonlijk Ontwikkel- en Inzetbaarheidsbudget;
 • Gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij regelmatig de mogelijkheid om mee te doen aan een preventief medisch onderzoek;
 • Een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging. Daarnaast bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao BPD 2018-2019.

Interesse?
Je kunt jouw interesse kenbaar maken door een cv en motivatiebrief voor 24 november te sturen via de "Solliciteer" button.

Acquisitie voor deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature betreft een fulltime functie.

Gepubliceerd
30-10-2019
Standplaats
Amersfoort
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Salaris
goed salaris
Trefwoorden
.
Branche
Woningcorporaties / Projectontwikkelaars / Vastgoed
Provincie
Utrecht
Trefwoorden
.